wtorek, 5 lipca 2016

Jaglany krem kawowy


W nagłej potrzebie, proste rozwiązania przychodzą najszybciej do głowy. Nadmiar ugotowanej kaszy jaglanej spożytkowałam na taki miks, który nada się do wielu zadań. Jedzcie sam, z bananowymi plackami albo ze świeżymi, słodkimi malinami. 


Do plecaka na wycieczkę też ujdzie ;)

Składniki:
1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/3 szklanki gorącej wody
20-30g gorzkiej czekolady
1 łyżka kakao
3 łyżki gęstego mleczka kokosowego
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżka miodu
1 płaska łyżka kawy rozpuszczalnej

Czekoladę zalać gorącą wodą i wymieszać, żeby się trochę rozpuściła. Do ugotowanej kaszy dodać wszystkie składniki i zmiksować na jednolity krem. 



4 komentarze:

  1. Uwielbiam wszystko co kawowe <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdrowy i przepyszny! :) Szkoda, że moja rodzina zawsze jakoś wychwyci, że to zdrowe i nie kwapią się do jedzenia.. A niech żałują! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawi mnie smak kremu. Podoba mi sie dodatek mleczka kokosowego:-).

    OdpowiedzUsuń

Jeśli jesteś anonimowym użytkownikiem, to miło mi będzie, gdy podpiszesz się imieniem. Wystarczy wybrać opcję - komentarz jako: "Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim. Dla mnie to przyjemniej niż anonim ;)