piątek, 11 marca 2016

Koktajl bananowo-czekoladowy z kokosem i masłem orzechowym


Coś w tym jest, że przyjemniej pije się koktajl z ładnego szkła, słoika, ze słomką, czy ze specjalnej butelki niż ze zwykłej szklanki. Każde jedzenie ładnie podane, nie tylko danie obiadowe, czy bananowe placki na śniadanie, zasługuje na estetyczną oprawę, nawet jak tylko miksujesz wszystko jednolitą konsystencję. Mnie urzekają takie detale codzienności, lubię się nimi otaczać i z nich korzystać, może dlatego sumujące te wszystkie punkty do nastroju, chodzę zazwyczaj ucieszona i pozytywnie nastawiona do życia. Nie, to raczej charakter, ale kształtuje się go również życiem jakie prowadzimy. 


Koktajl jest sycący, z najlepiej dobranym towarzystwem dla banana, nie mogłam się zdecydować na ciemny czy jasny, więc wyszedł dwukolorowy.

Składniki:
1 banan
1 mandarynka
2/3 szklanki mleka sojowego
1 łyżeczka masła orzechowego
2 łyżeczki kakao
1 łyżeczka wiórek kokosowych

Zmiksować banana z mandarynką, mlekiem i masłem orzechowym. Połowę przelać do szklanki. Do pozostałej połowy dodać kakao i wiórki, zmiksować. Wlać do szklanki, utworzą się smugi z dwóch kolorów, można poobracać w szklance łyżką, to wyjdą wyraźniejsze.



3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super koktajl. Kolejny przepis do wyprobowania. Tez mam takie sloiczki :-).

    OdpowiedzUsuń

Jeśli jesteś anonimowym użytkownikiem, to miło mi będzie, gdy podpiszesz się imieniem. Wystarczy wybrać opcję - komentarz jako: "Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim. Dla mnie to przyjemniej niż anonim ;)