TRYB JASNY/CIEMNY

Mazurek na Wielkanoc





















Mazurek na kruchym spodzie z dodatkiem mielonych orzechów,
 z konfiturą porzeczkową i kremem czekoladowym.

Tradycję w domu pielęgnujemy, ale jesteśmy również bardzo otwarci na nowości. Jak co roku na Wielkanoc mazurek już gotowy, jedna babka, a poza tym tiramisu i sernik na zimno z galaretką, który niedawno Wam pokazywałam. To tyle z deserów, o innych daniach nawet nie mówię, bo tyle tego jest, że długo by pisać i spamiętać :P A to wszystko dlatego, bo święta w baaardzo licznym gronie, będzie wesoło i smacznie :)

Wszystkim życzę w ten czas radości z tego co mamy, z obecności bliskich i zwrócenia uwagi na to co jest najważniejsze w życiu, a jedzenie niech będzie tylko dobrym jego towarzyszem, który wniesie do niego dużo kolorów :)

Alleluja !


Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku