poniedziałek, 24 lutego 2014

Czekoladowy mus z awokado, wartościowy deser i małe zmiany.


Z racji tego, że ten blog jest moim małym centrum kulinarnym, mam potrzebę pozbycia się niektórych przepisów. Tak to jest już w naszym życiu, że się ono nieustannie zmienia, tak jak upodobania i przyzwyczajenia. Są tu przepisy, których już nie zrobię lub najzwyczajniej uważam, że nie powinny się tu znaleźć. Dlatego parę na pewno pousuwam, gdyż chcę mieć tutaj rzeczy naprawdę dobre, sprawdzone i takie, które mogę zarekomendować. Nie wrzucam tu przepisów każdego typu, dla wszystkich, czy to lubię, czy nie, a jedynie takie, które mi pasują, z nadzieją, że zachęcę do swojej kuchni i smaków, każdego kto to moje skromne miejsce odwiedza. Także zgodnie z duchem przedstawionych postulatów zapraszam na zdrowy deser :)


Bardzo gładki, delikatny mus, gwarantowane lekkie samopoczucie po spożyciu i satysfakcja z odnalezienia, tak zdrowo zaspokajającej słodkości.

Składniki (1 porcja):
½ dużego awokado, miękkie, bardzo dojrzałe
1 czubata łyżka kakao
1 łyżka syropu klonowego lub 1 łyżeczka miodu
2 łyżki mleka sojowego

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem, na gładką masę. Można udekorować suszoną żurawiną lub innymi dodatkami, u mnie też konfitura różana.



6 komentarzy:

  1. Chyba się w końcu przekonam do awokado ,bo na słodko wygląda obłędnie apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ten mus :) Zdrowy i pyszny.

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm musi byc przepyszny !!

    OdpowiedzUsuń
  4. to jeden z najlepszych i najzdrowszych deserów jakie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli jesteś anonimowym użytkownikiem, to miło mi będzie, gdy podpiszesz się imieniem. Wystarczy wybrać opcję - komentarz jako: "Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim. Dla mnie to przyjemniej niż anonim ;)