sobota, 31 sierpnia 2013

Owsianka w sielskim klimacie, z leśnymi owocami


Chłodniejsze dni, ciepła owsianka. Ostatnio moja ulubiona, z kozim twarogiem, domowo robionym od znajomej, o zadziwiająco dobrym, delikatnym smaku i mięciutkiej, jak pianka konsystencji.
A jutro zajrzyjcie, bo będzie rytualna niespodzianka, Kto pamięta ten wie, a jeśli nie, to niech sprawdzi ;)


Owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, na mleku sojowym. 
Maliny, jeżyny, jagody goji, twaróg kozi, cynamon.


7 komentarzy:

  1. looks very delicious! <3


    NEW POST :)
    fantasyfashioned.blogspot.de
    xoxo ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. owsianka idealnym śniadaniem, szczególnie na zimniejsze poranki :) zainteresowało mnie u ciebie dodanie koziego sera :) z pewnością smacznie, tym bardziej, że ser swojski, taki najlepszy !

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgadzam się - na zimniejsze poranki owsiank jest idealna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. faktycznie sielska ta owsianka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ser kozi... hmm.. odkąd spróbowałam jogurtu z mleka koziego mam do niego uraz. Ale Twoja recenzja brzmi pysznie: delikatny smak, piankowa konsystencja... Jeżeli swojski, to może bym spróbowała :)
    Owsianka z jeżynami!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Próbowałam takiego ze sklepu i zupełnie nie przypadł mi do gustu, był zbyt intensywny, ale ten właśnie swojski jest idealny i czuć baaardzo niewielką różnicę w porównaniu z krowim twarogiem. Jednak co domowe to lepsze...

      Usuń
  6. koziego jeszcze nie jadłam
    ale ten w sklepach pewnie i tak nie jest taki sam...

    OdpowiedzUsuń

Jeśli jesteś anonimowym użytkownikiem, to miło mi będzie, gdy podpiszesz się imieniem. Wystarczy wybrać opcję - komentarz jako: "Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim. Dla mnie to przyjemniej niż anonim ;)