niedziela, 15 stycznia 2012

Kanapka z wędzonym łososiem i jajkiem

Utarła się u nas w domu taka mała tradycja, że w niedzielę na śniadanie jemy jajecznicę lub po prostu jajka w jakiejś formie. W szafce leżał jednak cudowny żytni chleb, więc powstały kanapki z jajkami i łososiem, urozmaicone paroma dodatkami. 

Składniki(1 kanapka):
  • kromka chleba żytniego 
  • plaster wędzonego łososia 
  • majonez do posmarowania
  • rukola, parę listków 
  • 2 plastry jajka
  • plaster suszonego pomidora

5 komentarzy:

  1. Wspaniałe kanapki w pięknych kolorach! Lubię bardzo jajko z takim lekko miękkim żółtkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na kanapkach dosłownie wszystko co lubię. Apetyczne kolory :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje ulubione dodatki - wędzony łosoś + rucola i do tego jajko ;) poezja w czystej postaci!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile minut gotowałaś jajko. kocham takie jajca :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jajko wsadziłam do rondla z letnią wodą i od zagotowania 5 minut :)

      Usuń

Jeśli jesteś anonimowym użytkownikiem, to miło mi będzie, gdy podpiszesz się imieniem. Wystarczy wybrać opcję - komentarz jako: "Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim. Dla mnie to przyjemniej niż anonim ;)